loading...
تازه ترینها
محمد غفوری تبار بازدید : 191 جمعه 21 خرداد 1395 نظرات (0)

جایگاه انگلستان در سیاستگذاری اتحادیه اروپا در قبال ایران

جایگاه انگلستان در سیاستگذاری اتحادیه اروپا در قبال ایران دسته: علوم اجتماعی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 351 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 134

کشور ‌ایران همواره از تجربه تلخی در مناسبات خود با انگلستان برخوردار بوده ‌است شاید خیلی گزاف نباشد اگر گفته شود كه انگلستان طی سده‌های اخیر و بویژه در دوره تأسیس نظام جمهوری اسلامی ایران همواره یكی از قدرت‌های مؤثر در جلوگیری از قدرت‌یابی و نفوذ ایران در منطقه بوده‌است

قیمت فایل فقط 16,900 تومان

خرید

جایگاه انگلستان در سیاستگذاری اتحادیه اروپا در قبال ایران

 

کشور ‌ایران همواره از تجربه تلخی در مناسبات خود با انگلستان برخوردار بوده ‌است. شاید خیلی گزاف نباشد اگر گفته شود كه انگلستان طی سده‌های اخیر و بویژه در دوره تأسیس نظام جمهوری اسلامی ایران همواره یكی از قدرت‌های مؤثر در جلوگیری از قدرت‌یابی و نفوذ ایران در منطقه بوده‌است. صرف نظر از مباحث تاریخی و رقابت‌های روس و انگلیس در ایران در سده‌های گذشته، انگلستان اكنون، از یكسو عضو اتحادیه اروپایی است و از سوی دیگر متحد نزدیك قدرت هژمون باقی‌مانده از دوره جنگ سرد یعنی ایالات متحده است. این درحالی است كه هردو سوی آتلانتیك از مناسبات چندان باثباتی با ج.ا.ایران برخوردار نبوده و حتی گاه اهداف و منافعی را پیجویی نموده‌اند كه در تضاد آشكار با منافع ملی ایران بوده است. بررسی گذشته تاریخی مناسبات جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه‌اروپایی و انگلستان در سه دهه گذشته بخوبی حاكی از نكات قابل توجهی از تأثیر و تأثر متقابل منافع بریتانیا و اتحادیه اروپا با یكدیگر و نیز تأثیر مهم منافع حیاتی ایالات متحدة امریكا در فرآیند تعامل این سه بازیگر با ج.ا.ایران است.

بریتانیا همزمان در سه حوزه اروپایی، انگلیسی – آمریكایی (انگلو- امریكن) و انگلیسی، روابط خارجی خود را با ج.ا.ایران  تنظیم می‌كند. باتوجه به تنشﻫﺎ و اختلافات موجود میان ایران و آمریكا در سه دهه گذشته و فقدان مناسبات دیپلماتیك رسمی میان این دوكشور و نیز اتحاد نزدیك ویا روابط ویژة امریكا و انگلیس، نقش و قدرت تأثیرگذاری حوزه انگلو- آمریكن بر سیاست خارجی بریتانیا نسبت به ایران از اهمیت وی‍ژهﺍی برخوردار می‌شود. از سوی دیگر، بریتانیا یکی از اعضای شاخص و برجسته اتحادیه اروپایی است كه در تنظیم مناسبات اتحادیه اروپا با ایران نقش بنیادینی را ایفا نموده است، كه گاه این نقش یادآور نقش سنتی این كشور در عصر زرین دیپلماسی در اواخر قرن نوزدهم بعنوان یك قدرت «موازنه دهنده» است. بریتانیا از معدود قدرتهای بزرگی است كه سیاست خارجی آن طی سالهای گذشته و حتی پس از جنگ سرد دچار تغییرات بنیادین و ساختاری نشده است هرچند كه تحولات جدی را شاهد بوده‌است.

روابط بریتانیا با ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهدی براین مدعاست كه سیاست خارجی بریتانیا از نوعی استمرار و تغییر برخوردار بوده‌است بگونه‌ای كه ویژگی اصلی آن را نوعی «دشمنی توأم با حفظ ارتباط رسمی» با ایران شكل‌داده است. انگلستان در زمان نخست وزیری جیمز كالاهان، دولت موقت انقلاب به نخست وزیری مرحوم بازرگان را پس از نزدیك به 10 روز به رسمیت شناخت، هر چند كه در دوره ده سالة نخست وزیری مارگارت تاچر این روابط هیچﮔﺎه از مطلوبیت خوبی برخوردار نبود.

پس از اعلام آتش بس توسط ایران در جنگ عراق با ایران روابط ایران و انگلیس نیز رو به بهبود گذاشت اما با انتشار كتاب آیات شیطانی نوشته سلمان رشدی در بهمن 1367 و فتوای حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر ارتداد و مهدورالدم بودن سلمان رشدی، تشنج بزرگی در روابط ایران و انگلیس به وجود آمد كه باعث قطع روابط كامل دو كشور شد. از سوی دیگر، تاچر نیز ایران را كشوری تروریست معرفی و سخنان رهبر انقلاب مبنی بر ابقای حكم سلمان رشدی را تقبیح نمود. درعین حال، پس از 1368 روابط دو كشور  به سمت تنش‌زدایی پیش رفت و به دنبال عذرخواهی رسمی مقامات انگلیسی و اعتراف آنها مبنی بر احترام به دین اسلام، شورای عالی امنیت ملی برقراری روابط سیاسی دو كشور را اعلام نمود. در سال 1371 روابط ایران و انگلستان هرچند با فراز و نشیبهایی ادامه یافت و همزمان با ریاست نوین انگلیس بر اتحادیه اروپا در 10 تیر 1371 بر حساسیت و اهمیت روابط بین دو كشور افزوده شد زیرا تحولات در روابط ایران و انگلیس می توانست بر روابط ایران و اتحادیه اروپا نیز تأثیرگذار باشد كه در نهایت از جمله مسائلی كه در این سالها بر روابط ایران و انگلستان سایه انداخته بود مسئله جزایر سه گانه، تروریسم، موضع سلمان رشدی و افزایش بنیه نظامی ایران بود.

در این میان، روابط اقتصادی ایران و انگلیس کمتر تابع روابط سیاسی دو طرف بوده است بگونه‌ای كه حدود 68 درصد صادرات ایران به انگلیس در 8 ماه اول 1987 (1366) مربوط به صادرات نفتی بوده است. حتی پس از قطع روابط ایران وانگلیس در 6/12/1368 نیز صادرات ایران به انگلستان افزایش پیدا کرد.

در سالهای 1380-1376 و به دنبال انتخابات می 1997 و سقوط حکومت 18 ساله محافظه کاران بر انگلیس وبه قدرت رسیدن تونی بلر از حزب كارگر تغییرات عمده ای در سیاست خارجی و داخلی انگلیس ایجاد شد. در عرصه سیاست خارجی دولت کارگری سبب دگرگونی در نگرش سنتی انگلیسی‌ها به جهان خارج و تلاش گسترده آنها جهت بهبود و ارتقای موقعیت آسیب دیده این کشور در سطح اروپا و جهان گردید. نزدیک ساختن دیدگاه‌ها و سیاست دو سوی اتلانتیک و یا آن­چیزی كه تونی بلر آن را «پل ارتباطی اروپا و امریكا» می‌نامید، سیاست اصولی انگلیس به ویژه در دوره ریاست این كشور بر اتحادیه اروپایی در نیمه اول سال 1998 بود که تجلی عینی آن در توافق سران آمریکا و اتحادیه اروپا درمورد عدم تسری قانون تحریم شرکتهای نفتی طرف قرارداد با ایران موسوم به ایلسا به شركت‌های اروپایی، قابل مشاهده است. در دوره ریاست انگلیس بر اتحادیه اروپا موضوعات حساس و جنجالی از جمله مذاكرات مربوط به روند صلح خاورمیانه، اتهام حمایت از تروریسم، اتهام نقض حقوق بشر، تلاش جهت دستیابی به جنگ افزارهای کشتار جمعی و بویژه مسئله سلمان رشدی در دستور کار روابط اروپا با جمهوری اسلامی ایران به عنوان سر فصل‌های موضوعات گفتگوی انتقادی قرار گرفت.

پس از برگزاری انتخابات دوم خرداد 1376 در ایران و مشارکت بالای مردم كه منجر به انتخاب سیدمحمدی خاتمی به ریاست جمهوری اسلامی ایران گردید، لندن تلاش‌هایی را برای بهبود روابط با ایران در پیش گرفت. نهایتاً با تفاهماتی كه بین ایران و انگلیس درخصوص قضیه سلمان رشدی بعمل آمد و سپس مذاكرات درخصوص بازگشت سفرای اروپایی فراخوانده شده از ایران بر اثر رأی دادگاه میكونوس در برلین، نقش مثبت انگلیس در بهبود روابط اروپا و ایران و بازگشت سفرای اروپایی به تهران موجب بهبودی نسبی روابط طرفین گشت

اما پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 (1380) به شهرهای نیویورك و واشنگتن و در آستانه حمله آمریکا به افغانستان جک استراو، وزیر خارجه جدید انگلستان، برای جلب حمایت ایران از ائتلاف ضد تروریستم، از ایران دیدار نمود که پس از انقلاب اسلامی نخستین سفر چنین مقام بریتانیایی به ایران بود و حتی هنگامی که ایران در لیست محور شرارت  امریكا قرار گرفت وزیر خارجه انگلستان صریحاً خود را از موضع آمریکا مبرا دانست. با این وجود پس از سال تهاجم آمریکا به عراق در اوایل سال 1382 تنش جدیدی در روابط ایران و انگلستان ایجاد شد زیرا انگلستان یکی از شرکای آمریکا در حمله به عراق بود و با بروز مشکلاتی که در مسئله هسته ای با ایران پیش آمده بود از ساخت سلاح هسته ای توسط ایران ابراز نگرانی می‌کرد. در کل میتوان دوره اول چهار ساله ریاست جمهوری آقای خاتمی را سالهای بهبود روابط ایران و انگلیس ارزیابی نمود و همه اینها را ناشی از سیاست تنش زدایی وی تلقی کرد. اما در دوره دوم با توجه به طرح مسئله هسته ای ایران و تهاجم انگلیس به همراه آمریکا به عراق و افغانستان، ادامه این بهبود روابط با مشکلاتی مواجه شد که باعث شد در سالهای بعد سردی روابط بر دو کشور سایه افکند. در سال 1384  همزمان با برگزیده شدن آقای احمدی نژاد به ریاست جمهوری، تنش‌های جدید بین انگلستان و ایران بر سر مسئله هسته ای رخ داد که موجب سردی روابط و کاهش پیوند با انگلستان شد واین وضعیت كماكان ادامه دارد.

در پی این وضعیت، قدرتهای غربی با نقش­آفرینی تاثیرگذار ایالات ­متحده و بریتانیا درصدد برآمدند تا انواع فشارهای بین­المللی را با محوریت شورای امنیت بر ج.ا.ایران اعمال نمایند. دستاوردهای چنین کوشش­هایی را بیش از همه در تصویب چهار قطعنامه از سوی شورای امنیت که تحریم­های شدیدی علیه نهادها و مقامات مرتبط با برنامه هسته­ای ایران وضع نموده بود ﻣﻰتوان مشاهده کرد. قطع نظر از پیامدهای محدودکننده قطعنامه­های موردنظر که خود به خود روابط ایران و بریتانیا را دچار تنگنا ساخته است نقش تعیین کننده­ی بریتانیا در تصویب آنها نیز بیش از پیش روابط دو دولت را به سوی سردی و تیرگی سوق داده و پیوندهای اقتصادی و بازرگانی فیمابین را دستخوش کاهش نموده است

بنابراین، بررسی تحولات و رویدادهای مهمی كه در سه دهه گذشته در روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپایی و نیز در روابط خارجی‌ ایران با انگلستان و امریكا نشانگر پیچیدگی‌هایی است كه تلاش برای درك فرآیند تأثیر متقابل منافع این سه بازیگر را بیش از پیش ضروری می‌سازد. در توضیح این مطلب باید افزود كه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 و وقوع جنگ تحمیلی عراق با ایران نوع رویكرد و سیاست خارجی انگلیس با نظام برآمده از انقلاب اسلامی مردم ایران از ماهیتی خصمانه برخوردار بوده است كه كمتر حاكی از تمایل و علاقمندی به همكاری و حتی پذیرش موقعیت منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران بوده است. نوع برخورد بریتانیا و اتحادیه اروپایی در رخدادهای سالهای‌اخیر این موضوع را از زوایای مختلف مورد تأیید قرار می دهد. در همان حال، باید اذعان نمود كه بریتانیا و اتحادیه در شرایط زمانی متفاوت برای برقراری روابط نزدیك با ج.ا.ایران تلاش‌هایی انجام داده اند هرچند كه خیلی موفقیت آمیز نبوده‌است. از كنفرانس گوادالوپ در آخرین روزهای رژیم شاه در سال 1356 (1978) گرفته تا پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 1357 و استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران و سپس حمایت از صدام حسین در جنگ با ایران، ماجرای اخراج دانشجویان ایرانی از انگلیس، مسئله كتاب آیات شیطانی نوشته سلمان رشدی، رأی دادگاه میكونوس، برنامه‌های هسته‌ای ایران، حقوق بشر، سازمان مجاهدین خلق (منافقین) و تحریم‌های جدید اتحادیه اروپایی علیه ایران، نوعی از خصومت در برخورد با ج.ا.ایران مشاهده می شود كه در الگوی رفتاری بریتانیا و اتحادیه نسبت به ج.ا.ایران، با تفاوت‌های اندك و ظاهری، مشترك است. درعین حال، روشن است كه اتحادیه اروپا متشكل از 27 كشور با منافع و اهداف ملی متفاوت است كه انگلستان یكی از اعضای آن بشمار می‌رود. اتحادیه در عین حال كه سازمانی منطقه‌ای بشمار می‌رود، به لحاظ ارزشی در مجموعه جهان غرب قرار می گیرد كه ایالات متحده نیز جزو آن است. این اتحادیه از مناسبات و پیوستگی دیرینه‌ای با ایالات متحده برخوردار است كه دست كم در دوره پس از جنگ جهانی دوم تا پایان جنگ سرد شاهد اتحاد مشتركی در برابر اتحاد شوروی بوده اند و درواقع، چتر امنیتی امریكا بر سر اتحادیه قرار داشت. این درحالی است كه، ایالات متحده از مناسبات خصمانه‌ای با جمهوری اسلامی ایران برخوردار بوده كه گاه تا آستانه رویارویی نظامی نیز پیش رفته است.

روابط ویژة انگلیس و امریكا یكی دیگر از متغیرهای مهم تأثیرگذار بر سیاست خارجی انگلستان نسبت به ج.ا.ایران بشمار می رود. روابط ویژه، اگرچه اصطلاحی است كه بیشتر سیاستمداران انگلیسی از آن استفاده ﻣﻰكنند، اما بطوركلی به پیوندهای تاریخی، سیاسی، فرهنگی و زبانی، جغرافیایی، نظامی و امنیتی، اقتصادی و تجاری و نیز روابط شخصی رهبران دوكشور اشاره دارد. این روابط نیز از یکسو بدلیل روابط سنتی و دیرینه احزاب چپ و راست دو کشور و ازسوی دیگر بدلیل پیوندها و تعهدات متقابل دولتهای امریکا و انگلیس که منجر به نوع خاصی از روابط استراتژیك میان دو کشور شده است، محدودیت های خاصی را بر سیاست خارجی انگلیس در قبال ایران وارد می‌سازد. برای مثال، در دوره حضور تونی بلر و جرج بوش بویژه پس از  11 سپتامبر 2001 روابط امریكا و انگلیس وارد مرحله ای شد كه از آن به «اتحاد شانه به شانه» یاد می شود. اما به لحاظ سنتی هرگاه  احزاب دموکرات و کارگر در دوسوی آتلانتیک روی کار بوده اند بایکدیگر همکاری نزدیک‌تری داشته اند و برعکس هر وقت دو حزب جمهوریخواه و محافظه کار برسرکار بوده اند روابط دو کشور از زاویه دیگری بهم نزدیک شده است. این نوع خاص از روابط با توجه به برتری و نفوذ فزاینده ایالات متحده امریکا در صحنه بین المللی باعث شده است تا رهبران احزاب انگلیسی پس از جنگ جهانی دوم منافع ملی بریتانیا را بگونه ای تعریف نمایند که در پیروی از سیاست های واشنگتن قابل تأمین باشد. از این گذشته قراردادها و تعهدات دوکشور در قبال یکدیگر از جمله در مورد جنگ با تروریسم از جمله مسائلی است که دولت انگلیس را بیش از پیش به امریکا وابسته می سازد.  درکنار این وضعیت روابط خصمانه ایران با امریکا و روابط نه چندان دوستانه ایران و انگلیس را نیز باید افزود که باعث می شود قدرت تأثیرگذاری امریکا بر خط مشی انگلیس در قبال ایران افزایش یابد. در این رابطه، خانم «روزماری هالیس» متخصص برجسته امور خاورمیانه و ایران در مؤسسه سلطنتی روابط بین الملل انگلیس موسوم به «چاتم هاوس» اظهار نظر جالب و عمیقی دارد كه مﻣﻰگوید:«اگر واشنگتن تصمیم به حمله نظامی به ایران بگیرد، حتی اگر بریتانیا به آن کمک ننماید آن را محکوم نیز نخواهد کرد.»[1]  بنابراین، نمی توان تصور نمود كه متغیر امریكا در سیاست خارجی انگلیس نسبت به ایران بی تأثیر باشد. رد پای تأثیرگذاری این نقش را می‌توان در تحولات مهم چند دهه اخیر در مناسبات ایران با انگلیس و نیز با اتحادیه اروپایی شاهد بود كه به چندمورد از آنها اشاره می شود.

موضوع حقوق بشر و گفتگوهای اتحادیه اروپایی با ایران را شاید بشود از این زاویه مورد برررسی قرار دارد كه در آن نقش رهبری اتحادیه و پیروی انگلستان برجسته‌تر بود. به نظر می رسد كه از گفتگوهای حقوق بشری ایران و اروپا از گفتگوهای انتقادی تا گفتگوهای سازنده همگی با رهبری اتحادیه صورت می‌گرفت كه كشورهای اصلی اتحادیه از جمله فرانسه، آلمان و بریتانیا و حتی كشورهای شمال اروپا كه دارای مواضع سنتی در حمایت از حقوق بشر بودند، نقش اساسی ایفا كردند. در جریان این تعاملات و گفتگوهاكه نزدیك به چهاردور آن برگزار شد، هرچند موفقیت چندانی برای تفاهم میان ایران و اتحادیه در پی نداشت، اما گفتگوهای بسیار مهم و جدی میان دوطرف برگزار شد.

در همین حال، متغیر مناسبات ایران و اتحادیه نوعاً از عوامل مهم دیگر تأثیرگذار بر نوع رویكرد این اتحادیه نسبت به ایران در سالهای اخیر بوده است. هرچند كه اتحادیه اروپا و ایران به علت قرار گرفتن در دو حوزه ارزشی متفاوت، فاقد مبانی لازم برای برقرار نوعی رابطه یا اتحاد استراتژیک هستند، اما جایگاه اتحادیه در نظام بینﺍلملل و همچنین نقش و جایگاه منطقهﺍی و راهبردی جمهوری اسلامی ایران، ضرورتاً تضادها و همسویی‌هایی را در منافع دو طرف ایجاد می‌كند كه در این میان نقش دولت‌های انگلیس و امریكا در تعیین سمت و سوی سیاست خارجی اتحادیه نسبت به ج.ا.ایران غیرقابل انكار است. در حال حاضر اتحادیه اروپایی فاقد هرگونه روابط قراردادی و همکاری مهم مالی با ایران است ولی ایران به لحاظ منطقهﺍی برای اتحادیه اروپایی از اهمیت فراوانی برخوردار است. از آنجا که اتحادیه اروپا علاقمند به معرفی خود به عنوان یک بازیگر عمده در تحولات منطقهﺍی است و به دنبال آن است تا جایگاه خود را در بین کشورهای منطقه به عنوان یک همسایه قدرتمند تقویت کند. در شرایط کنونی در پی روند تحولات خاورمیانه، اتحادیه از طریق یارگیری در بین کشورهای ذینفوذ منطقه در راستای تقویت موضع خود در روند تحولات منطقهﺍی است که در این میان جمهوری اسلامی ایران از جایگاه برجستهﺍی برخوردار ﻣﻰشود. از سوی دیگر، ایران دروازه ورود به بازار  300 میلیون نفری کشورهای مستقل مشترکﺍلمنافع و مسیر دسترسی کشورهای آسیای میانه به آبهای آزاد جهان است. ایران دارای امتنﺗﺮین، سهلﺗﺮین و اقتصادیﺗﺮین مسیر انتقال انرژی آسیای میانه به سوی بازارهای مصرف اروپاست، لذا موقعیت ژئواستراتژیک ایران در منطقه هیچﮔﺎه برای اروپایی‌ها پوشیده نبوده‌است.

بدیهی است كه اتحادیه نیز برای ج.ا.ایران هم بعنوان یك شریك اقتصادی و هم بعنوان یك رقیب سیاسی در عرصه‌های منطقه‌ای و بین المللی مطرح بوده و می‌باشد. کشورهای عضو اتحادیه اروپا  در بین کشورهای ثروتمند، صنعتی و پیشرفته جهان قرار دارند كه طی سه دهه گذشته بخشی مهمی از مبادلات تجاری ایران با كشورهای عضو این اتحادیه بویژه فرانسه و آلمان صورت می‌گرفت. فرانسه، انگلستان، آلمان و ایتالیا عضو گروه 8 بوده و در این میان، فرانسه و انگلستان از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحدند. کشورهای اتحادیه اروپا در سازمانﻫﺎی اقتصادی – پولی بینﺍلمللی نظیر صندوق بینﺍلمللی پول، بانک جهانی، و سازمان تجارت جهانی و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه حضور و نفوذ دارند و لذا از توان صنعتی بالایی برخوردار هستند. انتقال تکنولوژی با توجه به توان مشارکت مالی و اعتباری آن در برنامهﻫﺎی عمرانی و بازسازی جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت بسیاری است. اتحادیه به عنوان یک مجموعه یکپارچه که در برگیرنده 27 کشور مستقل  است، جایگاه مهمی در سیاست خارجی جمهوری‌اسلامی ایران دارد.

درحالی كه، رویکرد و سیاست خارجی اتحادیه اروپا نسبت به جمهوری اسلامی ایران از اهمیت شایانی برخوردار است، انگلیس نیز یكی از سه رهبر اصلی این اتحادیه در كنار آلمان و فرانسه بشمار می رود. روابط سیاسی ایران و اتحادیه اروپا پس از انقلاب فراز و نشیب زیادی را پشت سر گذارده است. از روزهای جنگ تا لحظات خاكستری فراخواندن سفرا طی حوادث دادگاه میكونوس و مسأله سلمان رشدی و در نهایت بازگشت به شرایط كم و بیش عادی در روابط و گفت وگوهای سازنده از حركت‌های مهم اتحادیه در برابر ایران بوده است. در این میان نقش انگلستان در سیاستگذاری اتحادیه نسبت به ایران از اهمیت شایانی برخوردار است زیرا انگلستان از دیرباز نقش بسیار مهمی را در معادلات بینﺍلمللی ایفا کرده است. این کشور سالهای مدیدی تحت عنوان امپراطوری بریتانیا به عنوان یکی از قدرتهای استعماری جهان شناخته می‌شد.

در کل ﻣﻰتوان گفت، سیاست خارجی اتحادیه اروپا نسبت به ج.ا.ایران به دلیل تأثیرگذاری متغیرهای سیاسی متفاوت، طی سه دهه گذشته همواره با فراز و نشیب‌هایی مواجه بوده است كه پیچیدگی آن را تشدید نموده‌است. علت اصلی این امر را باید نتیجه تأثیرگذاری متقابل چند عامل و متغیر مهم دانست: روندهای سیاسی داخلی و هویت و منافع تاریخی انگلیس؛ فرصت‌ها و مزیت‌های ج.ا.ایران برای اتحادیه اروپا؛ سیاست خصمانه امریکا نسبت به ایران و تأثیر آن بر روابط اروپا با ایران؛ و نقش انگلستان در ارتباط میان دوسوی آتلانتیك (اروپای بدنبال روابط با ایران و ایالات متحده بدنبال انزوای سیاسی ایران). روشن است كه در عمل، تركیب آثار این متغیرها بر پیچیدگی درك و دریافت عینی نقش انگلستان در سیاست اتحادیه اروپا نسبت به ایران می‌افزاید.

درمجموع، پارادایم پیچیدة روابط ایران و اتحادیه بی تأثیر از نقش و جایگاه برجسته انگلستان نبوده و نیست. اما این نقش انگلستان در سیاستگذاری اتحادیه اروپا در قبال ایران را چگونه می توان به بهترین شكلی تبیین و الگوپردازی نمود؟ این پرسشی است كه فراروی این پژوهش قرار دارد.

«فهرست مطالب»

فصل اول:کلیات تحقیق.. 4

1.                         بیان مسئله: 5

2.                                    علل انتخاب موضوع: 14

3.                                    بررسی متون موجود: 14

4.                          سوال اصلی: 16

5.                          فر ضیه اصلی: 17

6.                          تعریف مفاهیم: 17

7.                                    عملیاتی کردن مفاهیم: 18

8.                          روش تحقیق: 18

9.                               سازماندهی تحقیق: 19

فصل دوم :روابط جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپایی.. 20

مقدمه: 21

گفتار اول: دیدگاه‎های  حاکم بر ایران در مورد روابط با اروپا: 23

روابط اقتصادی – تجاری جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اروپایی.. 26

الف - اهداف ایران از روابط اقتصادی با اتحادیه اروپایی.. 26

ب- اهداف اقتصادی اتحادیه اروپایی از رابطه با ایران. 28

پ - روابط تجاری ایران با اتحادیه اروپایی.. 29

گفتار دوم: موانع و چالش های فراروی همكاری.. 31

موانع همكاری های سیاسی ایران و اتحادیه اروپایی.. 31

گفتار سوم: ارزیابی و تحلیل تاریخی روابط اتحادیه اروپا و جمهوری اسلامی ایران. 35

دوره نخست: از 1979 (پیروزی انقلاب اسلامی) تا 1989. 37

دوره دوم: از سال 1989 تا 1997. 39

دوره سوم: از سال 1997 تا 2003. 41

دوره چهارم: از 2003 تاکنون. 42

گفتار چهارم: برنامه هستهﺍی ایران و اتحادیه اروپا 46

الف- دیدگاه اتحادیه اروپا به برنامه هستهای ایران. 46

ب-دیپلماسی فعال و تقابلی ایران در موضوع هستهﺍی.. 48

تاثیر موضوع هولوکاست در رابطه با اتحادیه اروپایی.. 58

جمع بندی: 59

فصل سوم:روابط انگلستان با ایران و اتحادیه اروپا 63

مقدمه: 64

گفتار اول: تاریخچه روابط ایران و انگلیس: 67

الف: روابط ایران وانگلیس قبل از حادثه 11 سپتامبر. 67

ب-روابط ایران و انگلستان پس از حادثه یازدهم سپتامبر. 82

گفتار دوم: روابط اقتصادی.. 84

الف- تاریخچه روابط اقتصادی.. 84

ب- نگاه آماری به روابط ایران و انگلستان. 85

گفتار سوم: روابط انگلستان و اتحادیه اروپا 88

روند عضویت انگلستان در اتحادیه اروپایی: 88

الف- روند پیوستن انگلستان از آغاز جنگ سرد تا فروپاشی نظام دو قطبی: 88

ب-از پایان جنگ سرد تا سند قانون اساسی اروپا: 91

گفتار چهارم: روابط ویژه آمریکا و انگلیس... 94

جمع بندی کلی: 97

فصل چهارم:جایگاه انگلستان در سیاست گذاری اتحادیه اروپا در قبال جمهوری اسلامی ایران  100

مقدمه: 101

گفتار اول: پیوندهای سه جانبه امریكا و انگلیس و اتحادیه  اروپا 102

گفتار دوم: تعامل سه جانبه و آثار عینی آن بر سیاست اتحادیه نسبت به ایران. 109

گفتار سوم: موارد تأثیر گذاری انگلستان بر سیاستگذاری اتحادیه در قبال ایران. 114

الف- جنگ عراق با ایران. 114

ب- ماجرای سلمان رشدی: 115

پ- گفتگوهای دوره‌ای ایران با اروپا: 115

ت- برنامه‌هسته‌ای ایران: 116

ث- مجاهدین خلق (منافقین.. 119

گفتار چهارم: دور جدید تحریم‌های امریكا و جهت گیری اتحادیه. 121

جمع بندی کلی: 123

نتیجه گیری: 124

فهرست منابع. 128

«منابع فارسی». 128

English Sources: 131

قیمت فایل فقط 16,900 تومان

خرید

برچسب ها : جایگاه انگلستان در سیاستگذاری اتحادیه اروپا در قبال ایران , انگلستان , سیاستگذاری , اتحادیه اروپا , ایران , سیاست , برنامه هسته ای ایران , روابط اقتصادی , مقاله , پژوهش , تحقیق , پروژه , دانلود مقاله , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه


Google
About 122,000 results (0.99 seconds)
Search Results
جایگاه انگلستان در سیاستگذاری اتحادیه اروپا در قبال ایران
arshadha.ir/دانلود-پایان-نامه-ارشد-جایگاه-انگلستا/
Translate this page
Apr 16, 2016 - دانلود متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی عنوان : جایگاه انگلستان در سیاستگذاری اتحادیه اروپا در قبال ایران دانشگاه علامه.
جايگاه انگلستان در سياستگذاري اتحاديه اروپا در قبال ايران
satek-bi.rozblog.com/post/185
Translate this page
20 hours ago - ... در سياستگذاري اتحاديه اروپا در قبال ايران 1 . جایگاه انگلستان در سیاستگذاری اتحادیه اروپا در قبال ایران 20maghale20.rozblog.com/.
جایگاه انگلستان در سیاستگذاری اتحادیه اروپا در قبال ایران
20maghale20.rozblog.com/.../-جایگاه-انگلستان-در-سیاستگذاری-ا...
Translate this page
جایگاه انگلستان در سیاستگذاری اتحادیه اروپا در قبال ایران. کشور ‌ایران همواره از تجربه تلخی در مناسبات خود با انگلستان برخوردار بوده ‌است. شاید خیلی گزاف نباشد ...
جایگاه-انگلستان-در-سیاستگذاری-اتحادیه-اروپا-در-قبال-ایران - فایل ناب
maghale2020.filenab.com/tag-جایگاه-انگلستان-در-سیاستگذاری-ا...
Translate this page
محصولاتی که دارای عبارت 'جایگاه-انگلستان-در-سیاستگذاری-اتحادیه-اروپا-در-قبال-ایران' هستند. جایگاه انگلستان در سیاستگذاری اتحادیه اروپا در قبال ایران.
جایگاه انگلستان در سیاستگذاری اتحادیه اروپا در قبال ایران | ايران متلب
matlab1.ir › دانلود پايان نامه
Translate this page
Jun 1, 2015 - فصل سوم:روابط انگلستان با ایران و اتحادیه اروپا 63 ... فصل چهارم:جایگاه انگلستان در سیاست گذاری اتحادیه اروپا در قبال جمهوری اسلامی‌ایران 100.
پارلمان اروپا چه جایگاهی در تعیین سیاست‌ های اتحادیه اروپا دارد؟ - مشرق
www.mashreghnews.ir/.../پارلمان-اروپا-چه-جایگاهی-در-تعیین-سیا...
Translate this page
May 29, 2014 - جایگاه پارلمان اروپا در سیاست‌گذاری اتحادیه اروپا چیست؟ ... قطعنامه ضد ایرانی پارلمان اروپا که طی آن ایران برای چندمین بار به نقض حقوق بشر متهم شده بود، .... اتحادیه اروپا باشند، نظیر احزابی در انگلیس، فرانسه، ایتالیا، یونان و برخی کشورهای .... پارلمان اروپا قطعنامه راهبرد اتحادیه اروپا در قبال ایران را تصویب کرد.
دانش سیاست و روابط بین الملل - جایگاه اروپا در سیاست خارجی آمریکا ...
politico.blogfa.com/post-243.aspx
Translate this page
سیاست‌گذاران نومحافظه‌کار در عرصه خارجى با برخی اسلاف محافظه‌کار سنتی‌تر فرق داشتند. .... سیاست خارجی آمریکا در قبال گسترش اتحادیه اروپا پس از ۱۱ سپتامبر ابعاد ..... [۴۶] اما علیرغم موارد فوق‌الذکر، در مورد برنامه هسته‌ای ایران بین آمریکا و اروپا ...
[PDF]Theoretical study of Bilateral Foreign Policy of European Union and ...
article.irna.ir/fa/File/NewsAttachment/2016/europe.pdf
Translate this page
واهمگرايی سياست خارجی اتحاديه اروپايی در قبال جمهوری اسالمی ايران می باشد. ... هستند، اما جايگاه اتحاديه اروپا در نظام بين الملل و همچنين نقش و جايگاه منطقه ای و راهبردی .... انگلستان، آلمان و ايتاليا عضو گروه 8 بوده و فرانسه و انگلستان از اعضای دائم ...
روابط ایران و اتحادیه اروپا پس از روی کار آمدن دولت یازدهم
prb.iauctb.ac.ir/article_512682.html
Translate this page
سرانجام همراهی اروپا با آمریکا پرونده هسته ای ایران را به شورای امنیت ارسال نمود. ... واژگان کلیدی: ایران، اتحادیه اروپا، دولت یازدهم، روابط خارجی، نظریه سازه انگاری ... داشت که ایران علی‌رغم سیاست‌هایش از جایگاه خاصی در سیاست خارجی کشورهای اروپایی ... و از این طریق منافع خاصی تولید می کنند و به تصمیمات سیاست گذاری شکل می دهند.
کتاب چشم‌انداز هم‌گرایی در اتحادیه اروپا و روابط آن با جمهوری اسلامی ایران
www.tisri.org/default-1861.aspx
Translate this page
علاوه بر این پرسش که چشم‌انداز آینده هم‌گرایی در اتحادیه اروپا چیست، تلاش شده تا با در ... یعنی اسپانیا، ایتالیا و پرتغال به هم‌گرایی اروپایی بررسی و سیاست‌های آنها در قبال .... با توجه به این موضوع، سیاست‌گذاری جمهوری اسلامی ایران در قبال تعامل با سه ... به گفته وی، یکی از مهم‌ترین مشکلات منطقه یورو، واگرایی در جایگاه رقابتی ...
تضعیف غرب در برابر ایران و روسیه با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا
www.bibaknews.com/.../تضعیف-برابر-ایران-روسیه-خروج-انگلی...
Translate this page
تضعیف غرب در برابر ایران و روسیه با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا - پیش از ... سیاستگذاری آمریکا و انگلیس در مقام مقایسه با سایر کشورهای اروپایی به ویژه .... آمریکا خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را عاملی می دانند که هم به جایگاه این کشور در صحنه ...
اولويت های پژوهشی وزارت امور خارجه در سال 1390 - پایگاه تخصصی ...
political.ir/post-890.aspx
Translate this page
جايگاه كشورهاي اسلامي در استراتژي آتي ناتو و تاثير آن بر جمهوري اسلامي ايران ؛ جايگاه انگليس، فرانسه و آلمان در سياست گذاري هاي اتحاديه اروپايي در قبال جمهوري ... اولویت های سیاست خارجی آمریکا: از انزواگرایی حداکثری تا بین الملل گرایی تهاجمی
جایگاه دیپلماسی رسانه‌ای در سیاست خارجی انگلیس در قبال جمهوری اسلامی ...
ganj.irandoc.ac.ir/articles/804547
Translate this page
جایگاه دیپلماسی رسانه‌ای در سیاست خارجی انگلیس در قبال جمهوری اسلامی ایران از ... رسانه توجه وافر نموده است وهم اکنون به عنوان عضو اتحادیه اروپا و بازیگر فعال در ...
رویکرد قدرت‌های بزرگ به موضوع هسته‌ای ایران - ir.csr.
www.csr.ir/departments.aspx?abtid=08&depid=45&semid...
Translate this page
سیاست گذاری و پایداری ... از مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس تا زمان شکل‌گیری گروه ... خاورمیانه برای اروپا، جایگاه اتحادیه اروپا، سیاست کنترل تسلیحاتی اتحادیه اروپا، اهمیت موضوع هسته‌ای ایران برای اتحادیه اروپا، تعامل اتحادیه اروپا با امریکا، چین و روسیه در قبال برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران می‌پردازد.
اندیشکده راهبردی تبیین - سیاست خاورمیانه‌ای انگلیس؛ از استقلال تا ...
tabyincenter.ir/.../سیاست-خاورمیانه‌ای-انگلیس؛-از-استقلال-تا-واب...
Translate this page
اگرچه احزاب انگلستان در مورد نحوه تعامل با اتحادیه اروپا، روسیه، ناتو و در برخی موارد ... دو حزب مزکور در قبال ایران تابعی از سیاست کلی‌تر ایالات متحده آمریکا بوده است. ... انگلیس فراهم آورده است تا نقش و جایگاه خود را در خلیج‌فارس و خاورمیانه ارتقاء دهد. .... Sahdyr Dahr (2015), UK election: policy on the Middle East, available at: ...
بررسي تطبيقي سياست خارجي انگليس در قبال اتحاديه اروپا و آمريكا
www.sir.ac.ir/index.aspx?siteid=3&pageid=573
Translate this page
ابتدا سیاست خارجی انگلیس در دوره تونی بلر را در قبال آمریکا و اروپا مطمح نظر ... های چند جانبه گرایی، هنجاری و مبتنی بر ائتلاف می تواند در اروپا نقش و جایگاه ویژه ...
بررسی مناسبات بین آمریکا و اتحادیه اروپا و تاثیر آن بر فرآیند ...
irtt.ir/2016/06/07/بررسی-مناسبات-بین-آمریکا-و-اتحادیه-ارو/
Translate this page
3 days ago - چگونگی تبیین روند همگرایی در اتحادیه اروپا یکی از مهم ترین ..... با در پیش گرفتن این سیاست و بی توجهی امریکا به جایگاه سازمان ملل و به ... جدید، آمریکا برای استقلال اروپا در سیاست گذاری خارجى احترام کمتری ... آمریکا تساهل کمتری نسبت به سیاست های متحدان خود در قبال دولت های ..... iran parliament election ...
اتحادیه اروپا | euronews
persian.euronews.com/tag/european-union/
Translate this pageEuronews
euronews - اتحادیه اروپا | اخبار بین المللی آخرین ویدئو به صورت زنده. ... 01/06 18:32 CET - کلید واژه ها: اتحادیه اروپا, لندن, بریتانیا, همه پرسی, سیاست ... تقویت جایگاه و نفوذ احزاب راست افراطی در اروپا ... که برای معافیت شهروندانش از ویزای شنگن، به تعهداتش در قبال اتحادیه اروپا عمل… ..... More info in our Cookies policy page.
انگلستان - سیاست خارجی - کتابخانه دیجیتالی دید
www.did.ir/search/result.aspx?field1=subject...انگلستان...
Translate this page
این حرف اگرچه در مورد بریتانیا درست بوده، اما امروز دیگر اتحادیه، آن اتحادیه ... مواضع انگلستان در قبال تشکیل کشور مستقل فلسطینی ، اسفند ۱۳۹۰ ... جهانی، جایگاه و قدرت اثربخشی انگلستان را به مثابه یک بازیگر تعیین‌کننده در دهه دوم قرن 21 ارتقا بخشد. ... افول یک ابرقدرت: سیاست خارجی انگلستان؛ اروپایی یا آمریکایی؟
[XLS]ليست پايان نامه هاي ارشد روابط بين الملل
ui.ac.ir/Dorsapax/.../arsharavabetbinolmelal.xl...
Translate this pageUniversity of Isfahan
4, 2, سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه «2001ـ1991», روح الله موحدی, محمد علی بصیری, 1383, 5278 ... 24, 22, چالشها و فرصت ها در روابط اتحادیه اروپا و ایران بعد از 11 سپتامبر ... 30, 28, عوامل هویتی و تحولات سیاست خارجی فدراسیون روسیه در قبال غرب بعد .... 76, 74, جايگاه قفقاز جنوبي در سياست خارجي روسيه پس از يازده سپتامبر ...
برنامه هسته‌ای در ایران - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
https://fa.wikipedia.org/.../برنامه_هسته‌ای_در_ایرا...
Translate this pagePersian Wikipedia
ایران در سال ۱۳۳۷ (۱۹۵۸)، به عضویت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درآمد و در سال ۱۳۴۷ ... تحریم‌های وسیعی علیه ایران از طرف سازمان ملل، آمریکا، اتحادیه اروپا و سایر کشورهای جهان ..... دانش و فناوری هسته‌ای چیست و جایگاه آن در توسعه علمی یک کشور کجاست؟ .... به این سؤال که کدام شیوه را در قبال تحریم یکجانبه غرب ضد ایران ترجیح می‌دهند؟
چاپ - دانشگاه تهران
https://rtis2.ut.ac.ir/cv/sabadi/print/
Translate this page
... تاچریسم در برابر اتحادیه اروپا، شهرزاد مفتوح، غیرکاربردی، دانشکده مطالعات جهان، ... دیپلماسی عمومی آمریکا در قبال ایران: صدای آمریکا پس از یازدهم سپتامبر، جواد ... ایالت متحده امریکا و بریتانیا به نقش و جایگاه یونسکو در تعاملات بین المللی، ام ... سیاست گذاری و راهبری پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن آموزش عالی ایران، ...
دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی - اولویت های پژوهشی
ipis.ir/?siteid=2&siteid=2&pageid=482
Translate this page
حوزه‌هاي اختيار ملي در اتحاديه اروپايي و روش‌هاي بهره‌برداري جمهوري اسلامي ايران از آن ها ... ناپايدار (inconsistent) در سياست خارجي آمريكا در قبال جمهوري اسلامي ايران پس از ... بررسي و ارزيابي جايگاه جديد اروپا، خاورميانه و خاوردور در استراتژي آمريكا در قرن ... چالش‌های اسلام، مسیحیت و آنی‌میسم در آفریقا و سرمايه گذاري در سياست گذاري در ...
مرکز بین المللی مطالعات صلح جایگاه اتحادیه اروپایی در روند صلح ...
peace-ipsc.org › اتحادیه اروپا
Translate this page
Aug 5, 2013 - آمریکا و اسرائیل با نقش مستقل و فعال اتحادیه اروپا موافق نبوده و ... یکی از نقاط ضعف اتحادیه اروپا عدم برخورداری از سیاست خارجی واحد در قبال تحولات منطقه است. ... در همین حال، سیاستگذاران اروپایی از تمام کشورهای عضو اتحادیه .... اتحادیه اروپا با همه کشورهای خاورمیانه به استثنای ایران پیمان تجاری امضاء کرده است.
گفتگوهای تحقیرآمیز انتقادی دولت هاشمی با اروپا، در دولت روحانی احیا ...
www.rajanews.com/news/168520
Translate this page
Apr 4, 2014 - ... یامین پور: برخی تلقی دیکتاتور مآبانه ای از جایگاه رهبری دارند · پرداخت .... سیاست دولت جدید در قبال اتحادیه اروپا که نهایتا منجر به صدور قطعنامه .... 10-خواستار استقلال بیشتر در سیاستگذاری اتحادیه اروپا در قبال ایران می شود، در عین ... 1-این دیدگاه را دارد که اتحادیه اروپا، آمریکا و ایران باید همکاریهای خود را در ...
بررسی سیاست‌ها، رویکردها و عملکرد اتحادیه اروپا در قبال موضوع فلسطین
nedains.com/fa/news/310294
Translate this page
Mar 16, 2015 - صهیونیست ها از ایران به عنوان نماینده اسلام ترقی خواه در هراسند. ... اتحادیه اروپا طی جنگ سرد تحت پوشش آمریکا و به عنوان قدرت اقتصادی فعالیت کرد. ... فلسطین به صورت مداوم و از سوی سیاستگذاران اتحادیه اروپا مورد تاکید قرار گرفت. ... فصل اول بررسی نظری و کاربردی جایگاه اتحادیه اروپا در سیاست بین‌الملل
[PDF]اي اﻳﺮان ﻫﺴﺘﻪ در ﺑﺮاﺑﺮ ﺑﺮﻧﺎﻣﺔ اروﭘﺎ ﺔ اﺗﺤﺎدﻳ دﻳﭙﻠﻤﺎﺳﻲ
irlip.um.ac.ir/index.php/jipr/article/download/27018/4613
Translate this page
by خالوزاده - ‎2013
ﻧﻤﺎﻳﺪ . از ﻃﺮف دﻳﮕﺮ، ﺷﻨﺎﺳﺎﻳﻲ ﻧﻘﺶ و ﺟﺎﻳﮕﺎه اﺗﺤﺎدﻳﻪ ﺗﻮﺳﻂ ﻛﺸﻮرﻫﺎي دﻳﮕﺮ ﻣﺎﻧﻨﺪ آﻣﺮﻳﻜﺎ، روﺳﻴﻪ. و ﭼﻴﻦ. و ﺗﻮاﻧﺎﻳﻲ آن ﺑﺮاي ﻣﺬاﻛﺮات ﻣﺆﺛﺮ ﺑﺎ ﻛﺸﻮر ﻫﺪف، ﻣﻮرد ﺗﻮﺟﻪ دﻳﭙﻠﻤﺎﺳﻲ ﺗﺤﺮﻳﻤﻲ اﺗﺤﺎدﻳﺔ اروﭘﺎ در ﻗﺒﺎل. اﻳﺮان اﺳﺖ. Sauer, 2007(. ). 3 The Common Foreign and Security Policy (CFSP). ..... اروﭘﺎﻳﻲ ﻣﺬاﻛﺮه. ﻛﻨﻨﺪه ﺑﺎ اﻳﺮان. ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻛﺮدﻧﺪ . در ﻓﺮاﻧﺴﻪ. « ﻧﻴﻜﻮﻻ ﺳﺎرﻛﻮزي. » ﺟﺎﻧﺸﻴﻦ. « ژاك ﺷﻴﺮاك. » ، در. اﻧﮕﻠﺴﺘﺎن. «.
پروپزال: بررسی سیاست گذاری های اتحادیه اروپا در استفاده از انرژی های ...
hsafavi.ir/index.php/students.../75-european-union-foreign-policy
Translate this page
Nov 30, 2015 - ... اروپا · پروپزال: جایگاه سوریه در سیاست خارجی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران ... کشورهای اتحادیه اروپا که فاقد منابع سرشار انرژی های فسیلی هستند مجبور ... از طریق اهرم گاز اتحادیه اروپا را در قبال سیاستهای خود تحت فشار قرار داده است. ... نظیر انگلستان یا دانمارک یا اسپانیا هیچ گونه واردات انرژی از روسیه ندارند.
اقتصاد آنلاین - عواقب اقتصادی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا
www.eghtesadonline.com/.../عواقب-اقتصادی-خروج-بریتانیا-از-ات...
Translate this page
Feb 27, 2016 - اقتصاددانان می‌گویند که خروج احتمالی بریتانیا از اتحادیه اروپا -که رفراندوم ... تلگرام را دنبال کنید/ با بیش از 55 هزار عضو/ اخبار فوری و دقیق اقتصاد ایران ... اقتصاد ، در حالی که بریتانیایی‌ها جایگاه خود را در بلوک 28 عضوی اتحادیه اروپا ... در نشست سیاست‌گذاری ماه فوریه، کارنی و مقامات دیگر بانک مرکزی اعلام ...
فراز و فرودهای روابط ایران و بریتانیا پس از انقلاب/ سیاست درهای باز و ...
tarikhirani.ir/Modules/files/.../files.PrintVersion.Html.php?...fa...
Translate this page
Dec 27, 2011 - او گفت: در مرکز تشکیلات سیاستگذاری، شورای عالی امنیت ملی قرار دارد. ... اما بعد از انقلاب این جایگاه و سهم ما از بازار ایران به شدت و سرعت افت کرد. هر چند وقت یک ‌بار شایعه‌هایی دربارهٔ لیست سیاه از وزارتخانه‌های ایران به گوش ... در این برهه ایران تغییر رویه داد و در قبال همهٔ کشور‌ها به جز اسرائیل و امریکا و افریقای ...
علوم سیاسی دانشگاه آزاد ایلام - فهرست عناوين اولويتها و موضوعات پژوهشي
ulumesiyasi.blogfa.com/post-5.aspx
Translate this page
بررسي امكان موفقيت آميز تشكيل يك اتحاديه پولي بين ايران و كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس به كمك مدل جاذبه تجارت دو جانبه ... سياستگذاري و ديپلماسي انرژي جمهوري اسلامي ايران ... تشديد آثار همبستگي و همگرائي اروپا بر روابط آن با جمهوري اسلامي ايران ... جايگاه انگليس در نظام متحول بين الملل و سياست اين كشور در قبال ايران ...
اتحادیه اروپا از قانون اساسی واحد تا معاهده لیسبون - مهمترین اخبار ایران و ...
vista.ir/article/.../اتحادیه-اروپا-از-قانون-اساسی-واحد-تا-معاهده-لیسبو...
Translate this page
بعد از پایان جنگ سرد اتحادیه اروپا در صدد برآمد تا نقش و جایگاه خود را در نظام ... اتحادیه در سیاستگذاری نهادهای اقتصادی مالی و تجاری مهم بین المللی مانند صندوق ..... با اقدام نظامی امریکا علیه عراق اتحادیه اروپا را به قدرتی موازنه گر در برابر آمریکا ..... به تنهایی نمی تواند تامین کننده اهداف سیاست خارجی ایران در قبال اتحادیه اروپا باشد.
گزارش 2015 دیده‌بان حقوق بشر درباره وضعیت حقوق بشر در اتحادیه اروپا
www.humanrights-iran.ir/news-45044.aspx
Translate this page
Apr 8, 2015 - در گزارش بررسی وضعیت حقوق بشر اتحادیه اروپا، مسائلی چون سیاست اتحادیه ... حقوق بشر و لزوم سیاستگذاری جامع در زمینه مهاجرت به اتحادیه تأکید دارد، اما در عین حال ... این گزارش میافزاید در برخی کشورهای عضو اتحادیه همچون ایتالیا، یونان، .... مسئله دیگر، برخورد دولت یونان و پلیس این کشور در قبال پناهجویان و ...
[PDF]A Comparative Study of German Foreign Policy during Schroder ... - Sid
www.sid.ir/fa/VEWSSID/J_pdf/6014213932504.pdf
Translate this page
آﻟﻤﺎن ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﻮﺳﺲ اﺗﺤﺎدﯾﻪ اروﭘﺎ و ﯾﮑﯽ از ﻣﻮﺛﺮﺗﺮﯾﻦ ﮐﺸﻮرﻫﺎي ﻋﻀﻮ اﯾﻦ. اﺗﺤﺎدﯾﻪ، ﺳﻮﻣﯿﻦ ... ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺗﻄﺒﯿﻘﯽ ﺳﯿﺎﺳﺖ ﺧﺎرﺟﯽ آﻟﻤﺎن در دوران ﺷﺮوﯾﺪر و ﻣﺮﮐﻞ در ﻗﺒﺎل ﺟﻤﻬﻮري اﺳﻼﻣﯽ اﯾﺮان. 147 ... اي ﺟﺎﯾﮕﺎه ﻣﻬﻤﯽ را در ﮐﻨﺎر. ﺳﺎﯾﺮ ﻗﺪرت ... ﺻﻮرت ﯾﮏ ﻗﺪرت در اﯾﺮان ﻣﻄﺮح ﮐﻨﺪ و آﻣﺎدﮔﯽ اﯾﺴﺘﺎدﮔﯽ در ﺑﺮاﺑﺮ اﻧﮕﻠﺴﺘﺎن و روﺳ. ﯿﻪ.
جایگاه و اهمیت اسپانیا - انجمن دوستی ایران و اسپانیا
iranspain.org/index.php/fa/importance
Translate this page
جايگاه و اهميت اسپانيا. ... ليبي‌ و اتخاذ مواضع معقول و منطقي در قبال جمهوري اسلامي ايران نسبت به ديگر اعضاي اتحاديه اروپا از نكات‌ برجستة‌ استقلال‌ نسبي‌ اسپانيا ...
[PDF]تحلیـل قدرت نرم بریتانیـا
bajournals.ir/attachment/416984.pdf
Translate this page
قدرت نرم، سیاست خارجي، بریتانیا، فرهنگ، دیپلماسي، جمهوري اسالمي ایران. .... نرم بریتانیا در محافل دانشگاهي و سیاست گذاري کشور به چشم مي خورد. با این حال، ... تنها نشان دهنده جایگاه صنعت فیلم سازی انگلستان در جهان می باشند، بلکه به تغییرات. فرهنگی ..... متحد، اتحادیه اروپا و ناتو دارد. ... خویش در قبال این کشور اعالم کرده است.
پایگاه تحلیلی تبیینی برهان - تهران و بروکسل؛ موانع و چالش‌ها
borhan.ir/NSite/FullStory/?Id=6345
Translate this page
Jan 23, 2014 - گروه بین‌الملل برهان/دکتر سعید خالوزاده؛ جایگاه اتحادیه‌ی اروپا در نظام .... ارائه‌ی شرط و پیش‌شرط، از مهم‌ترین اصول حاکم بر رفتار اروپا در قبال جمهوری اسلامی بوده است. .... و 1929 با تلاش کشورهای عضو اتحادیه‌ِ اروپا و آمریکا با هدف جلوگیری از دستیابی ایران به ... [3] The Common Foreign and Security Policy (CFSP).
دکتر حمید زنگنه - اتحاديه اروپا و ناتو: بررسي چالش‌ها
hamidzanganeh.blogfa.com/post-50.aspx
Translate this page
مطالب زيادي در مورد همکاري‌هاي ناتو و اتحاديه اروپا نوشته شده و ذهنيت بسياري بر اين ... [2] در نتيجه بررسي ديدگاه آمريکا در قبال گسترش قابليت دفاعي اتحاديه حايز اهميت است. .... تسليحاتي، بر اين باورند که در دنياي دموکراتيک و عادلانه، ناتو جايگاهي ندارد. .... [2] Tomas Valasek, “France, NATO and European Defence”, Policy Brief, ...
مواضع و سیاست اتحادیه اروپایی نسبت به تحولات اخیر خاورمیانه
khabaronline.ir/detail/161942/weblog/khalouzadeh
Translate this page
Jul 10, 2011 - تحولات منطقه خاورمیانه، نقش و جایگاه اروپا را با این منطقه دچار چالش های اساسی کرده است ... اتحادیه اروپایی در مقایسه با امریکا همواره از سیاست نرم استفاده کرده و ... تنها نگرانی آنها از موج مهاجرین به اروپا و سیاستگذاری برای سخت ... یکی از نقاط ضعف اتحادیه اروپا عدم برخورداری از صدای واحد در سیاست خارجی خود در قبال ...
شبکه مطالعات سیاست گذاری عمومی | گزینه پیشرو در همکاری ایران و اروپا ...
npps.ir › ... › مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی › پرونده هسته‌ای ایران
Translate this page
May 21, 2016 - نکته دیگر در همکاری میان اروپا و ایران آن است که سه قدرت انگلستان، فرانسه و آلمان نقش متمایزی در تدوین و اجرای سیاست خاورمیانه‌ای (اتحادیه) اروپا ...
Fars News Agency : سیاست«همراهی‌گسترده‌تر» انگلیس با آمریکا در ...
www.farsnews.com/printable.php?nn...
Translate this pageFars News Agency
Dec 7, 2014 - در حوزه دفاعی کمترین میزان همگرایی میان انگلستان و اتحادیه اروپا وجود دارد و این ... ماهیت‌شناسی سیاست‌های انگلستان در قبال جمهوری اسلامی ایران ... به ایران در عرض چند ماه نشان‌دهنده توجه ویژه انگلستان به جایگاه و نقش‌‌ مهم منطقه‌ای ج. ا.
شنبه 4 اردیبهشت 1395 - 526 - روزنامه تعادل - اخبار اقتصادی ایران ...
www.taadolnewspaper.ir/archive/5/1395/2/4
ديوان جهان در را بريتانيا جايگاه اروپا اتحاديه در «عضويت گفت: اوباما بماند. ... بانك ايران كه كرد تنظيم االتتحده اي فدرال برخي به غرامت پرداخت براي ايران شده مصادره ..... همه ظرفيت‌ها را به‌ كار گرفت تا لايه‌هاي مختلف سياست‌گذاري امريكا به‌راحتي نتوانند ..... اسام دنياي افتخار تاكيد با كردند اشاره جوانان قبال در ووالن ها بي غر مس گفتند: ...
هدف روسیه از افزایش نفوذ در خاورمیانه و همکاری با ایران چیست؟ - رصد اشراف
www.eshraf.ir › برگزیده
Translate this page
گفته می‌شود اتحادیه اروپا و آمریکا برای ایجاد تغییرات کلی در شرایط «پروژه .... و مرکز آموزش عالی اقتصاد روسیه، به جایگاه ایران در میان روسیه و چین اشاره می‌کند و ...
آيا ساختمان تحريم‌ها عليه ايران ترک برداشته است؟ | فرهنگ نیوز
www.farhangnews.ir/content/85749
Translate this page
Aug 16, 2014 - ابزار تحريم در سياست خارجي اتحاديه اروپا در قبال ايران و راهبرد اروپاي دوم. ... بيشتر شده است و حتي تحريم جايگاه اساسي در تعريف نقش اتحاديه اروپا در نظام کنوني بين‌الملل يافته است 5, 6. .... (CFSP: Common Foreign and Security Policy) تحريم‌هاي هدفمند عليه کشورهاي ..... حمایت غیرقانونی آمریکا از کلینتون.
پایگاه خبری اندیمشک جوان » جایگاه اتحادیه اروپا در روند صلح خاورمیانه
andimeshkjavan.ir/جایگاه-اتحادیه-اروپا-در-روند-صلح-خاورم/
Translate this page
آمریکا و اسرائیل با نقش مستقل و فعال اتحادیه اروپا موافق نبوده و بیشتر ... یکی از نقاط ضعف اتحادیه اروپا عدم برخورداری از سیاست خارجی واحد در قبال تحولات منطقه است. ... در همین حال، سیاستگذاران اروپایی از تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپایی .... اتحادیه اروپا با همه کشورهای خاورمیانه به استثنای ایران پیمان تجاری امضاء کرده است.
سایت خبری تحلیلی شفاف
www.shafaf.ir/
Translate this page
اخبار ایران و جهان. ... رییس جمهور کرواسی پس از سفر به ایران چه نوشت؟ ... و بر حمایت کشور متبوعش از توسعه روابط اتحادیه اروپا با ایران تاکید کرد. ... سیاست‌گذاران پولی و بانکی با بانک‌های ورشکسته و نقدینگی سرسام‌آور چه .... نهم از سوی اصولگرایان تکمیل شده است و متاسفانه جایگاه این نهاد تنزل پیدا کرد و. .... آمریکا در مقابل چین ...
مهتاب ایران(Mahtab IRAN) - محورهاي فرصت در روابط ايران و انگليس ...
mahtabnews.blogfa.com/post-2074.aspx
Translate this page
May 23, 2011 - در زمينه صادرات غيرنفتي نيز اتحاديه اروپا از مشتريان عمده ايران محسوب مي شود. ... 1- ايران در نظم نوين جهاني جايگاه ويژه اي دارد و به عنوان نقطه ي ارتباط بين سه قاره و منطقه مجاور شامل ... ايران نيز بايد از اين فرصت استفاده كند و در قبال اين مسئله از اتحاديه اروپا و مخصوصاً سه كشور .... مرکز مطالعات سیاستگذاری عمومی
نقش حقوق بشر در واگرایی سیاسی جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه ی اروپا
qpss.atu.ac.ir/article_2257.html
Translate this page
by عباسی - ‎2013
Human Rights, Foreign Policy, Disintegration, Divergence, Culture, identity ... سپتامبر سال 2001بررسـی خواهـد شـد تـا جایگـاه حقـوق بشـر در واگرایـی سیاسـت خـارجی اتحادیهی اروپا و ایران در قبال یکدیگر تبیین گردد و به این پرسش اصلی .... در 4نـوامبر 1950در شـهر »رم« ایتالیـا بـه امضـای کشـورهای عضـو رسـید و از سـال 1953بـه
[PDF]نقش و عملکرد كشورهای اروپايی در طول جنگ عراق عليه ايران
www.pdm8.ir/pdf_5941_c595948b73fc62f1de0c15e74c4f3091.ht...
Translate this page
by صالحی - ‎2012
Mar 4, 2012 - اروپا/ جنگ عراق و ايران/ فرانسه/ انگلستان/ ايتالیا/ آلمان ... در قبال جنگ عراق علیه ايران، باعث تطويل اين جنگ و کاربرد نظريه موازنه. قدرت در اين ..... و دورشدن از راه حل مسالمت آمیز خواهد شد و جايگاه بین المللی ايران مهم تر از آن ... سیاست خارجي مشترک به عنوان يكي از اصول اتحاديه اروپا اعالم شد. .... World Policy Journal.
حمایت فدریکا موگرینی از دولت اسرائیل در مقابل تهدیدهای ایران | تایمز ...
fa.timesofisrael.com › ایران و اسرائیل
Translate this page
2 days ago - مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، جمهوری اسلامی را دعوت به رفتاری مسئولانه در خصوص سیاستهایش نمود. ... وزیر خارجه ایران محمدجواد ظریف، راست، و رئیس سیاست های خارجی ... موگرینی با تاکید بر اهمیت جایگاه یهودیان در اروپا و ابراز مخالف خود ... ادعای سردار نقدی مبنی بر «دسیسه آمریکا» جهت نابود کردن جوانان ایران ...
    1   
2
   
3
   
4
   
5
   
6
   
7
   
8
   
Next
Unknown - Use precise location
 - Learn more  
Help Send feedback Privacy Terms

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
دانلود پروژه , مقاله , تحقیق ، پایان نامه ، طرح توجیهی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 6664
  • کل نظرات : 50
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 19
  • آی پی امروز : 145
  • آی پی دیروز : 130
  • بازدید امروز : 902
  • باردید دیروز : 533
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 902
  • بازدید ماه : 9,539
  • بازدید سال : 101,294
  • بازدید کلی : 1,956,228